Магазин Србије на вези

Дечја креативност

Магазин Србије на вези, у првој недељи октобра говори о дечјој креативности на делу,  о почетку школске године у српским школама у Атини и Катедри за српски језик на Филозофском факултету у главном граду Грчке, Матици исељеника, као најстаријој организаији у Србији која се бави сарадњом са српким исељеништвом у свету,.


Гости емисије, Миодраг Јакшић, педседник Матице исељеника Србије, и писац за децу, као и Урош Петровић,овогодишњи добитник највећег признања у књижевности за децу, награде "Невен" и аутор "Добре играчке" која је освојила највиша признања у земљи и свету.

Професорка српског језика Биљана Турањанин, јавиће се из Атине са извештајем о почетку школске године у допунским школама на српском језику у главном граду Грчке, као и на Катедри за српски језик на Филозофском факултету у Атини, где је све већи број студената Грка ...

Деца из радионице академског сликара Ивана Коцића, показаће како се праве врхунска уметничка дела од старих играчака, на мини радионици у студију.
 

Музички састав "Ступови" представиће нови ЦД и спотове у којима деца, глумци, певачи, спортисти, уметници ..., учествују у обнови Немањићке светиње, Манастира "Ђурђеви ступови" у Расу, код Новог Пазара.Уредник Сузана Гвозденовић Пузовић

Музички уредник Бранка Лолић

Редитељ Драгица Гачић
број коментара 0 пошаљи коментар