Странац у Србији

Неки други живот је почео за  Холанђанина Ларс Хопманса  када је стигао у Београд пре једанаест година на један дан, паркирао се у Светогорској улици испред кафића и ту упознао једну посебну девојку. Тада је одлучио да се на свом пропутовању  заустави у Београду.

Опчињен природом Србије , као мало ко од нас је познаје, јер сваког викенда истражује њене лепоте . Ларс се бави спелеороњењем , те је за његов авантуристички дух  Србија са својим многобројним неистраженим пећинским пролазима  привлачна  земља за живот. Зато је дошао до Уроша Акшамовића и прикључио се Спелеолошком одсеку Београда.  Ларс и Урош су први који су ушли после 43 године кроз изворски улаз  у Рајкову пећину све до Јежеве дворане, што је екипа емисије "Странац у Србији"  снимила прошлог викенда код  Мајданпека.

Овај Холанђанин је инструктор роњења, па је заронио пред камерама и на Борском језеру, где је дошао да испита да ли је то погодан терен за роњење за његове будуће полазнике.

"Ларс нас је одвео и до Лазареве пећине код Бора , где нас је сачекао домаћин Роберт Мишић, председник Спортског савеза спелеолога Србије. Одржавање, чување и истраживање Рајкове пећине је постала и Ларсова брига као и жеља и залагање да овај предео  са величанственом нетакнутом природом између планина Кучај и Бељаница, са пећинама и другим спелеолошким објектима као посебним благом овог краја, постане шести национални парк Србије."- каже Ранка Јакшић, аутор и уредник емисије "Странац у Србији".

Аутор и уредник-Ранка Јакшић
Сниматељ- Слободан Грче
Монтажер-Зоран Поповић и Милица Живојиновић
Обрада звука- Небојша Драгићевић
Музички уредник-Владана Марковић 

број коментара 2 Пошаљи коментар
(четвртак, 15. јун 2017, 18:15) - Nada [нерегистровани]

pohvale

Carobno, hvala za sve informacije i prikaz lepote Srbije.

(петак, 09. јун 2017, 09:26) - Rada [нерегистровани]

komentar za Larsa

Lars je super drug,pravi momak i sretni smo sto je dosao u Srbiju