Магазин Србије на вези

О витешкој Србији и везама са Француском, Русијом, Африком...

И ове године Краљевски Ред Витезова наставља дугу традицију витешких фестивала намењеним деци и родитељима, као и бројним гостима из Србије и читавог света!

На најлепше дечје празнике Врбицу и Цвети одржан је међународни фестивал витешке културе а гост у студију Магазина је организатор овог јединственог догађаја Зоран Хаџи Мрђеновић.

Ансамбл Ренесанс је стални учесник Витез феста а њихова музика, у амбијенту Калемегданске тврђаве, на најплеменитији начин употпуњава слику средњевековног витештва и српске културе и традиције.

Једнако витешки, професор Виолета Павловић Мариновић, више од деценије, бори се да српски језик опстане у најбогатијом афричкој земљи, Јужноафричкој републици. О изазовима, препрекама, али и успесима у овој борби, разговарамо са професорком Мариновић која ових дана борави у Србији.

Лазар Јовановић, апсолвент Факултета техничких наука у Новом Саду, вратио се из Јужне Африке са глобалног такмичења за иновације у пољопривредној производњи и технологији, које је потекло из Силиконске долине у Америци. Шта свету значи Лазаров пројекат наводњавања путем СМС поруке?

На Коларцу, 25. априла одржаће се концерт Music Art Project, Ел система и пријатељи, који су помогле Европска унија, Влада Швајцарске и Влада Србије. У госте нам долази хор из Младеновца Круна од нота, а о новим изазовима овог јединственог начина социјалне инклузије деце кроз музику, говори Ђурђа Папазоглу, председница удружења Music Art Pproject.

Мозаик за највећу куполу Храма Светог Саве у Београду, поклон руске државе српском народу, ради највећи руски уметник и иконописац Николај Мухин. Николај Мухин већ је припремио и пројекат за израду олтара светосавског храма који могао би да буде довршен до краја 2019. године, када ће бити прослављено осам векова од стицања аутокефалности Српске православне цркве.

Уреднице Јелена Ђорђевић Поповић и Мирјана Николић

Музичка уредница Бранка Лолић

Редитељка Драгица Гачић

 

 

број коментара 0 пошаљи коментар