Мира Адања-Полак: Ексклузивно

Београд у срцу - Јоси Леви

Доскорашњи израелски амбасадор Јоси Леви отишао је из Београда пре пар месеци  Овде се  задржао дуже него обично. Заволео је ову средину и стално је налазио заједничке особине које имају јеврејски и српски народ. Говорио је да имамо сличне мане и сличне врлине.

Оно што га је карактерисало била је невроватна отвореност и приступачност. Писац и уметничка душа по свом убеђењу, у дипломатији се сналазио као риба у води. Био је у стању да вам саопшти најнепријатнију вест на најшартмантнији начин, и да том приликом не наруши однос који има са особом с којом разговара.

Иако релативно млад, изгледао је тако, а и говорио је да се тако осећа, пленио је на сваком кораку. Живећи у сваком смилу сасвим једноставно са својим партнером усвојио је двоје деце, дечака и девојцицу и о њима бринуо као сваки добар отац.

Својим радом, сусретима, и пријатељством направио је праву добродошлицу за амбасадорку Алону Фишер-Там која је већ шест месеци амбасадор Израела у Београду која плени својим ентузијазмом и срдачношћу.

број коментара 0 Пошаљи коментар