Културни центар

С једне стране уметност се, самим својим бићем, опире томе да буде роба. С друге стране, уметничка дела нису само предмет духовне размене, већ и новчане и материјалне.

Култура и уметност значајан су сегмент тржишта и светских економија. Уметници се боре да очувају стваралачку аутономност, али и да од свог рада живе, да своје производе пласирају на тржиште. Креативне индустрије у свету јесу индустрије са највећим годишњим растом. Креативна индустрија уврштена је и на листу привредних грана Србије.

Тема вечерашњег Културног центра је спрега уметности и културе, и тржишта. О овој теми говоре: Министар културе и информисања у Влади Републике Србије, Владан Вукосављевић, директор и оснивач Београдског фестивала игре, Аја Јунг, издавач Слободан Нешовић, извршни директор Миксера, Иван Лалић, историчар уметности, проф. др Давор Џалто, писци Милисав Савић и Дарко Таушевљаковић, редитељка Мина Ђукић, сценаристкиња Сара Радојковић, руководилац Центра за музику, Мима Лазаревић, композитор Војкан Борисављевић, студент дириговања Милош Марковић, редитељка Јована Томић, и други.

У Културном центру пажња ће бити посвећена и феномену Доброте, затим, сећању на једног од наших најслободоумнијих стваралаца, Мићу Поповића, као и раду модне креаторке и ликовне уметнице Ане Љубинковић. Писац Владимир Пиштало рећи шта су за њега позитивни, а шта негативни утисци из овдашњег културног видокруга.

Главни и одговорни уредник Културно-уметничког програма: Небојша Брадић
Креативни директор: Борис Миљковић
Уредник емисије: Данијела Пурешевић
Редитељ: Владимир Тагић

број коментара 0 пошаљи коментар