Мира Адања Полак - Ексклузивно: Први дан у Јужној Кореји

Увек ми је било занимљиво да првог дана камера све забележи јер су то за мене увек непоновљиви први утисци. Обично домаћини после дугог лета саветују одмор јер је лет врло напоран и желе да учине све да се гост одмори... тако да је највеће изненађење било да ја желим да кренем да што више видим, и то одмах.

У Сеул сам дошла први пут и нисам могла да верујем колико ме је тај град подсетио на све градове које сам обишла, личио је али се опет много разликовао па све то одједном и много јаче. Облакодери су виши од оних у Њујорку, булевари шири од најширих у Аустралији, гужва већа него у Кини, а ужурбаност на изглед мања јер се ништа не види али сви јасно иду ка неком циљу. Организацију и стриктност осетила сам одмах.

Први утисак био је снажан и неочекиван јер Сеул нисам могла баш да упоредим са било којим градом који познајем. Био је посебан, а у исто време личио је на нешто већ виђено. У једном дану обишла сам много тога као да ме чека авион за даље, а остала сам ипак доста да Јужну Кореју упознам, али сам у овој првој емисији а биће их три, желела да останем на првом утиску.

Пала сам с ногу али сам хтела да одједном све окусим и видим и обичаје и људе и шопинг центре, да попијем чај код будиста, да одем у њихов храм, да пробам пиринчани колач, да видим стари град, да вирим у туђа дворишта, да упоређујем и заустављам људе. Хтела сам све одједном.

Аутор: Мира Адања-Полак

 

број коментара 5 Пошаљи коментар
(недеља, 18. јун 2017, 20:17) - anonymous [нерегистровани]

Predivno

Ja obožavam Južnu Koreju tako da je ova emisija bas za mene.I dalje ne mogu da verujem da je Key pogledao baš u vašu kameru.

(недеља, 22. јан 2017, 13:23) - Miroslava [нерегистровани]

Fantasticno!

Emisija vam je za svaku pohvalu. Vi ste jedan od malobrojnih svetionika u nasoj zemlji koji se bori da imamo i ovakvih kulturno-umetnickih programa. Samo tako nastavite, hocemo jos!

(недеља, 08. јан 2017, 13:05) - Мирјана [нерегистровани]

Одлично!

Па, ово је предивно! Предивно!
Треба нам више оваквих емисија! Уживање током гледања и учење поштовања других народа и култура.
Поздрав

(понедељак, 19. дец 2016, 14:08) - anonymous [нерегистровани]

Bravo

Sve cestitke gospodji Miri koja pleni i inspirise svojom energijom i stavom. Pravi uzor! Potrebne su nam ovakve emisije i ovakav kvalitet.

(недеља, 11. дец 2016, 16:55) - anonymous [нерегистровани]

Super

Super emisija. RTS bi mogao da emituje i neke korejske filmove i serije.