Мира Адања-Полак: Ексклузивно

Махараџа и Гандијева пријатељица

Одувек сам маштала да упознам правог махараџу. Говорили су ми да је то скоро немогуће јер се до тих династичких породица данас тешко долази јер не треба заборавити да је Индија развластила своје махараџе када је правила своју нову државу јер махараџе су били прави мали Богови који су у својим регијама одређивали и законе и порезе и тако лепо живели. Луксуз је био њихов заштитни знак и данас када хоћемо да кажемо да неко живи у луксузу кажемо живи као махараџа.

Никада га не бих срела да се нисам обрела у Индији пре извесног времена једног врелог дана. Приликом обиласка храма који је окупљао на хиљаде људи тражила сам лекара онесвешћеној девојци. Када сам га нашла створио се један човек и отворио врата једног дела храма у коме је био еркондишн и хладна вода за пиће.

Упитао је људе из екипе ко сам и шта радим а онда ме упитао: "Шта је оно што нисте још видели у Индији? Имате ли неку жељу?" Рекла сам "Желим да упознам неког махараџу".

Сутрадан била сам у кући Махараџе Раџесхавар Синг Сивада недалеко од Џаипура. Тако је настала ова емисија коју ћу Вам приказати. Чувала сам је за оне дане када је понекад и потребно отићи у неку бајку и тако се опустити.

А желела сам да покажем да у Индији постоје и неке друге слике од оних које знамо и неке друге породице које ретко виђате на екранима и тако у породици Сатје Козла на једном породичном скупу упознајем Субхаудру Козла која је познавала Гандија.

 

број коментара 0 Пошаљи коментар