Место које чувам

Трећа димензија прошлости

У оквиру серијала Место које чувам, Редакција за културу и уметност припремила је нову емисију посвећену Народном музеју Ваљево и др Владимиру Кривошејеву. Први међу музејима у Србији, ваљевски Музеј је у 21. веку добио нову савремену поставку која носи назив Трећа димензија прошлости - Поглед из будућности.

У емисији др Владимир Кривошејев, дугогодишњи кустос, а од 2000. године и директор Музеја, води нас кроз различите музејске поставке. Поред нове сталне поставке у некадашњој згради Гимназије, у Муселимовом конаку налази се изложба Сеча кнезова, посвећена Првом и Другом српском устанку, у Кули Ненадовића је поставка примерена догађају везаном за устаничку Србију, а у спомен-комплексу у Бранковини налазе се две поставке, једна посвећена развоју школства у Србији и друга посвећена великој песникињи Десанки Максимовић.

Др Владимир Кривошејев, веома успешан менаџер у култури, креатор нових поставки музеја, аутор многих књига и публикација о Ваљеву, музеологији и менаџменту у култури, у емисији ће говорити о активностима музеја, новим пројектима и будућности ове веома значајне установе културе у Ваљеву.

Емисија је снимљена у Петничкој пећини, Народном музеју Ваљево, Муселимовом конаку, Кули Ненадовића, спомен-комплексу у Бранковини и у граду Ваљеву.

Уредник и сценариста: Светлана Илић

број коментара 0 Пошаљи коментар