Бисерка Цвејић - уметност певања

Редакција за науку и образовање РТС-а реализовала је емисију о Бисерки Цвејић, једној од највећих оперских дива друге половине двадесетог века, поводом изласка из штампе другог издања књиге "Уметност певања", коју је она написала са својим супругом Душаном Цвејићем, такође оперским певачем и чувеним фонијатром.

Бисерка Цвејић нас, у разговору са Јосипом Бабелом, аутором емисије, подсећа на своју изузетну певачку и педагошку каријеру, али и прича о тајнама и уметности певања. Она је била примадона Београдске, Загребачке, Бечке, њујоршке Метрополитен, и других опера, али и омиљени професор соло певања на музичким академијама у Београду и Новом саду и многим мастер-класама.

Уз архивске снимке са њених представа и концерата, и подсећање на њене светске успехе, о којима говоре пијаниста Душан Трбојевић, музички писац Гордана Трбојевић и оперски певач Никола Китановски, дочарана је изузетност каријере Бисерке Цвејић.

Она је својим дивним гласом очаравала људе широм света, и као у бајци, од Пепељуге из сунчане Далмације, постала принцеза и примадона "Бисерна Бисерка", како ју је назвао један музички критичар.

Уредник емисије је Војислав Лалетин.

број коментара 1 пошаљи коментар
(субота, 09. јул 2011, 13:59)
Libera [нерегистровани]

snimak

Da li se nekako moze doci do snimka ove emisije?