Трезор

Стан - Једноставна, свакидашња прича о човеку који даје свој стан при­­јатељу и његовој девојци за једно вече. Његов стан му из­гле­да досадан јер живи сам. Исти стан овај пар види у другачијем свет­лу јер у њему доживљава нешто лепо.

Ово је најстарија сачувана драма у режији Саве Мрмака, емитована је 25. јануара 1968. У критици која је објављена три дана касније у загребачком "Вјеснику", писало је "... Режисер Сава Мрмак, којег смо познавали као редитеља забавних емисија, у посљедње вријеме окреће се ТВ драми. То је већ друга његова драмска режија и може се рећи да је Мрмак овдје успјешно ријешио поставку сасвим коморне игре..." 

Иначе, први пренос позоришне представе адаптиране за снимање у ТВ студију, Мрмак је потписао још 7. јануара 1959, а реч је о позоришном комаду Мистериозни Камић Јосипа  Кулунџића, с Марјаном Ловрићем у главној улози. Прва оригинална телевизијска драма коју је Мрмак режирао била је Велики подухват Педија Чајевског са Виктором Старчићем и Рахелом Ферари у главним улогама, а изведена је уживо 4. маја 1960. године.

* Улоге: Бора Тодоровић, Рада Ђуричин, Миодраг Лазаревић, Капиталина Ерић

* Сценарио Ивица Иванец, сцена Драгољуб Лазаревић, костим Јелисавета Гобецки, камера Светозар Стошић

* Произведено 1968, Редакција драмског програма, уредник Василије Поповић


 

 

 

број коментара 1 Пошаљи коментар
(петак, 17. апр 2009, 09:39) - komentar [нерегистровани]

tv

Sajt je super,mogu sve da saznam,a da nemoram svaki dan da gledam vesti ili sl. pozzz stvarno ste super