У свету

И поред прошлонедељног договора представника Русије, Украјине, Европске уније и САД у Женеви, о решавању украјинске кризе, на истоку те земље не попуштају тензије и обнавља се операција специјалних снага против проруских демонстраната.

Русија најављује да ће одговорити у оквиру међународног права, уколико буду угрожени њени интереси, или интереси руског народа, док Америка потврђује да стоји уз Украјину. У водама Јужне Кореје прошле недеље је потонуо трајект Севол, када је погинуло сто педесет људи, а исто толико се води као нестало, највећим делом средњошколци, који су ишли на екскурзију. Од 476 путника спасена су само 174.

Годину дана после избора наследника Уга Чавеса, Николаса Мадура, за председника Венецуеле, у земљи се не смирују антивладини протести, чак ни после почетка преговора власти и опозиције. Венецуеланци су незадовољни растом криминала и инфлације и великим несташицама. У јеку кампање за изборе за Европски парламент који се одржавају 25. маја, у Француској и Италији, које одскора имају нове владе, припремају се болни резови са циљем опоравка економије и повећања запослености. О томе за емисију У свету говори Владимир Круљ, предавач на Националној школи за администрацију у Паризу.

број коментара 0 Пошаљи коментар