Живот и стандарди

Емисија "Живот и стандарди" сваког четвртка упознаје нас са актуелним збивањима и приликама у којима живи српско становништво на подручју Косова и Метохије.

Вечерашња емисија носи наслов: Писма са Косова и Метохије Петра Сарића.

"Није смрт најгоре што човеку може да се догоди... Записивао сам оно што су професори говорили... Корен успеха лежи у породици" - неке су од мисли које је Петар Сарић, књижевник, рекао екипи РТС-а која га је посетила на Брезовици. Брезовица, са Сиринићком жупом, рајски је врт. Тамо не можете наћи место на коме се не чује жубор планинских потока. То је разлог што не може да напусти Брезовицу. И Штрпце. И Косово и Метохију.

Овај плодни књижевник аутор је четири збирке песама, романа "Велики ахавски трг", "Сутра стиже Господар", "Дечак из Ластве", "Петруша и Милуша", "Сара", "Митрова Америка". Добитник је више награда и признања, међу којима су награда "Меша Селимовић" и Вукова награда. Петрову истину о Косову и Метохији, где живи од 1958. године, сазнаћемо из књиге "Писма са Косова и Метохије" - за коју каже да мора бити објављена када њега више не буде...

Уредник емисије: Косовка Ивковић-Бобић

Сниматељ: Бранко Пелиновић

Монтажер: Зорица Благојевић

Редитељ: Владимир Б. Петровић

број коментара 1 Пошаљи коментар
(петак, 12. окт 2012, 11:40) - KojKojadinović- Balić Gordanaanonymous [нерегистровани]

Petar Sarić, književnik

Ovaj redak čovek , svoju mudrost, stečenu životnim iskustvom i prirodnim darom, pretočio je u čistu umetnost. Uvek mu se iznova divim.
RTS je učinio pravi gest,snimajući i emitujući čak 2 puta( sa reprizom), reportažu o ovom divnom čoveku, koji predstavlja sintezu svih najboljih osobina, koje mi Srbi zamišljamo da jedan Srbin ima,(ili koje bi trebalo da ima).U svemu je ostao skroman , duše čiste kao u deteta, i pun ljubavi i razumevanja prema svakom čoveku.
Hvala mu, a hvala i vama što ste prepoznali pravu vrednost i podelili sa nama.
Srdačan pozdrav.