Културни дневник

У Галерији Српске академије наука и уметности отворена је изложба "Духовно и културно наслеђе манастира Студенице - древност, постојаност, савременост" аутора Миодрага Марковића.

Јавна расправа, прва у низу, о нацрту Закона о културном наслеђу одржана је у Нишком историјском архиву.

У Културном дневнику говоримо и о гостовању израелског писца Етгара Керета у Београду,  обележавању 50 година од како је филм "Рани радови" Желимира Жилника освојио награду "Златни медвед" у Берлину, премијери комада "Тестирано на људима" у Атељеу 212, новим књигама едиције "Коло" Спрске књижевне задруге.

Из Париза стижу вести о учешћу наших уметника на изложби Салона академије ликовних уметности у Каруселу музеја Лувр.

Гост Културног дневника је глумац Никола Ракочевић.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија. Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник: Марија Миљевић Рајшић
Монтажа: Никола Манић
Реализатор: Сања Реџић

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]