Културни дневник

Гошћа Културног дневника је изузетна млада глумица, Јована Стојиљковић, која је својим улогама обележила протеклу сезону у позориштима, на великом платну и малим екранима.

 

 

Гледаоце водимо у Врање, где је отворена зграда реконструисаног Позоришта "Бора Станковић''. Видећемо како је протекао први дан на 64. Међународном сајму књига. Били смо у Музеју савремене уметности, који је обележио 54 године од оснивања, и ишли у Сомбор на снимање филма "Дара из Јасеновца", у режији Предрага Гаге Антонијевића. У Зајечару пратимо како протиче 28. Међународни фестивал "Дани Зорана Радмиловића", а у Мадлениануму концерт италијанских арија поводом 140 година дипломатских односа са Италијом. У Музеју Кинотеке су Дани египатског филма.

Идемо и у Санкт Петербург, где је у Театру "Михајловски" премијерно изведен балет "Бајадера". Аутор сцене и костима је наша Ангелина Атлагић.

Уредник Оливера Милошевић
Монтажер Бранисалав Поповић
Реализатор Маја Мандић 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]