Плава птица

Када је настао први робот, где се чувају најдужи нокти на свету и како јабука може да лебди? Одговоре на ова и још многа питања, откријте у трећој епизоди 15. сезоне "Плаве птице" у суботу, 02. новембра, у 12.05, на Првом програму РТС-а!

Шта то треба делити са другима, а шта не, рећиће нам наша драга Госпођа Ж која је увек спремна да подели са нама своје знање.

И Осман има разноразна знања. Рецимо, о тортама. Он зна да је у Сан Марину чувена торта тре монти што у преводу значи "три планине". Пошто Борка зна још више о Сан Марину, отпутоваћемо баш тамо како бисмо открили занимљивости ове мале државе.

Путовати се може авиононм, бродом, аутом или маштом. Али да ли сте знали да машта наше куварице може да учини да ауто буде јестив? Добро, не баш прави ауто, већ онај који направите од кифле. Зато ће вам она показати како се прави брм-брм сендвич.

Господин Џ ће за све нас спремити нову питалицу, гусарска посада ће нам открити штошта о роботима, Осман ће нам показати како јабука може да лебди, а угостићемо и другарице из Студија плеса "Рис".

Зато нас гледајте у суботу 02. новембра, у 12.05. на Првом програму Tелевизије Србије!

Уреднице и сценаристкиње емисије су Дуња Петровић и Јелена Попадић Сумић, редитељ Иван Милановић, композитор Драгољуб Илић, а глумци Борка Томовић, Осман Ахмед, Андријана Оливерић, Марија Меденица и Мирослав Петровић.

Лет, лет!

број коментара 0 Пошаљи коментар
Плава птица Плава птица

Аутор:
РТС

Плава птица и даље лети сваке суботе у 12:05 на Првом програму Телевизије Србије! Сви другарићи добро знају да у плавоптичастом лету увек могу да уживају у разним авантурама, сазнањима и доброј музици. [ детаљније ]