Ово је Србија

Почињу 26. Рашке духовне свечаности, на којима учествују најзначајнији ствараоци из света уметности и културе. Од 2000. године додељује се признање "Стефан Првовенчани" за изузетнан допринос српској култури.

У Новом Пазару - други  Wоrld musik festival. Организатори га најављују као "чулно синергични садржај" -  четири концерта, три инерактивне радионице и такмичењу за награду "Глас Земана". Фестивал отвара концерт Дамира Имамовића и Васила Хаџиманова.

О традицији голубарства говори прича из Навалина. Зоран Стоиљковић има 200 летача, за које кажу да су најбољи и лесковачком крају.

Пројекат Министарства просвете "2000 дигиталних учионица" спроводи се и у Смедереву. Обуком је обухваћено 500 школа и око 2.000 учитеља и наставника, а настава би требало да почне 1. септембра.

У Шапцу, прво рециклажно двориште! На добитку је екологија, али погодности ће имати и сви они који се одлуче за рециклажу отпада.

Приче из Србије доступне су на дигиталној платформи РТС Планета 

Пратите нас на Јутјуб каналу и Фејсбуку

Уреднице емисије: Гордана Петровић и Весна Манојловић

Водитељка: Зорана Коршош Николић

Одговорна уредница Редакције Дописништва: Гордана Јаковљевић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Ово је Србија Ово је Србија

Аутор:
РТС

Свеобухватна слика свакодневице у Србији, из градова и најудаљенијих места, о будућности којој стремимо и прошлости која нас учи, кроз репортаже и директна укључења са терена. [ детаљније ]