Ово је Србија

У Пироту, хуманитарна акција на градском тргу - прикупљање средстава за лечење тринаестогодишњег Немање Цветковића. Да помогну, фризери су наоштрили маказе а неуморне маме Пироћанке из истоименог удружења, спремиле су пуне тезге слаткиша за продају.

У Бечеју је у току градња марине на Тиси, у оквиру развоја прекограничних наутичких дестинација у доњем делу реке Тисе. Тим поводом ће се одржати и презентација пројекта Прекограничне сарадње са Мађарском.

Олимпијски базен у Лучанима саграђен је 1952. године, када су у тадашњој СФРЈ постојала само још два таква - у Београду и Загребу. Ове године биће реновиран и опремљен најмодернијим садржајима.

Проналажење мајстора за било коју врсту радова у кући често је мукотрпан процес. Потроши се много времена, а на крају се често испостави да смо ангажовали неког ко и није квалификован за те радове или поправке. Двојица графичких дизајнера из Врања поставили су веб-сајт који олакшава контакт с мајсторима у читавој Србији.

Мајстор фотографије, Имре Сабо, задужио је новинску фотографију не само у Србији, већ и на простору бивше Југославије. Пред валјевском публиком је колекција "Деведесете", коју чине ратне и социјално ангажоване фотографије.

Приче из Србије доступне су на дигиталној платформи РТС Планета 

Пратите нас на Јутјуб каналу и Фејсбуку

Уредници емисије: Гордана Петровић и Весна Манојловић

Водитељка: Драгана Анастасијевић

Одговорна уредница Редакције Дописништва: Гордана Јаковљевић


 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Ово је Србија Ово је Србија

Аутор:
РТС

Свеобухватна слика свакодневице у Србији, из градова и најудаљенијих места, о будућности којој стремимо и прошлости која нас учи, кроз репортаже и директна укључења са терена. [ детаљније ]