Ово је Србија

Постројење за пречишћавање воде у Зрењанину, након квара који је отклањан од маја, поново је почело са радом и прерађена вода је пуштена у систем градског водовода.

Предстоје још два месеца контролних лабораторијских испитивања како би и званично била укинута забрана коришћења воде за пиће и припрему хране која је на снази већ 15 година. Извештава Бранислав Прокић.

Радници ЈКП Топлана у Бору већ неколико дана раде на реконструкцији топловодне мреже у старом делу града. Последњих година било је великих проблема са грејањем у граду бакра, па су надлежни одлучили да се предупреде нежељене последице у предстојећој сезони. Више у извештају Владимира Глишића.

Пиротски ветеринари имају проблем са дијагностичким испитивањима туберкулозе говеда због недостатка туберкулина. Због тога сточари не могу да продају телад, а како би проблем могао да буде решен истражује Силвана Тошић.

У Народном музеју Лесковцу организована су предавања о савременој уметности Египта, на предлог амбасаде те земље у Србији. Извештава Светлана Панић Цонић. 

Приче из Србије доступне су на дигиталној платформи РТС Планета 

Пратите нас на Јутјуб каналу и Фејсбуку

Уреднице емисије: Дане Илић и Љиљана Ивановић

Водитељка: Драгана Анастасијевић

Одговорна уредница Редакције Дописништва: Гордана Јаковљевић 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Ово је Србија Ово је Србија

Аутор:
РТС

Свеобухватна слика свакодневице у Србији, из градова и најудаљенијих места, о будућности којој стремимо и прошлости која нас учи, кроз репортаже и директна укључења са терена. [ детаљније ]