Културни дневник

Гост Културног дневника је писац Иван Ивањи. Непосредан повод за гостовање у Културном дневнику је његов нови роман "Вила на Дедињу".

У Салону 77 Галерије савремене ликовне уметности у Нишу отворена је изложба Милице Ракић, којом уметница разматра личност једног од водећих београдских надреалиста и југословенског функционера, Константина Коче Поповића. Студенти IV године Факултета примењених уметности представљају се у Музеју примењене уметности традиционалном изложбом Диплома. Говоримо о изгубљеним причама великог египатског писца Нагиба Махфуза и о албуму ауторске уметничке музике Јелене Михаиловић. Водимо вас и у Центар Ботин у Шпанији, где је отворена изложба нереализованих пројеката Александера Калдера.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија... Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредница: Селина Ловрен Аксентић
Реализатор: Маја Мандић
Монтажа: Бранислав Поповић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]