Културни дневник

У Галерији Матице српске 18. јула биће отворена изложба "Поклон-збирка Саве Степанова". Тим поводом, гост Културног дневника је историчар уметности Сава Степанов. Својом збирком, новију српску уметност сагледава из перспективе ликовног критичара који је деценијама пратио овдашњу сцену.

Екипа Културног дневника посетила је Музеј савремене уметности пред његово затварање, ради велике европске ретроспективне изложбе Чистач Марине Абрамовић. У емисији говоримо о изложби Ирене Пашић Наличје коже, о новом албуму Тражим људе као ја, београдског power tria Texas Flood, и о издањима којима су се српски издавачи представили поводом обележавања 500 година од смрти Леонарда да Винчија. Водимо вас у њујоршки Метрополитен, у коме је изложена назавршена слика Свети Јероним Леонарда да Винчија. Свет ове године обележава и 350 година од Рембрантове смрти. У Културном дневнику о рестаурацији Ноћне страже пред публиком - стварном и виртуелном.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник, а репризира сутрадан у 12.30. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија... Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник Војка Пајкић Ђорђевић
Реализатор Маја Мандић
Монтажер Бранислав Поповић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]