Ово је Србија

Највећи српски извозници у првих пет месеци ове године су смедеревска Железара, "Фијат" и "Тигар". Шта то значи за развој привреде и запосленост у Смедереву, Крагујевцу и Пироту објашњава колегиница Невенка Ђелић.

Више од годину дана реконструише се надвожњак у Краљеву. Током тзв. шпицева стварају се велике саобраћајне гужве у том делу града. Рок за реконструкцију је неколико пута померан, а када ће радови бити завршени истражује колега Немања Јаковљевић.

Цена месечне карте за пензионере преко 65 година у Београду је 400 динара на годишњем нивоу. У Крушевцу 1000 динара месечно, док пензионери преко 70 година издвајају 220 динара за месечну карту. Зашто су цене градског и међумесног саобраћаја за пензионере неуједначене широм Србије, истражила је колегиница Горана Младеновић.

"Тесла на Ђетињи" назив је градске манифестације која се одржава у Ужицу поводом дана Теслиног рођења. Програм се организује крај старе хидроцентрале, изграђене 1900. године, пет година после постављања хидроцентрале на Нијагари.

Приче из Србије доступне су на дигиталној платформи РТС Планета 

Пратите нас на Јутјуб каналу и Фејсбуку

Уреднице емисије: Драгана Живојиновић и Гордана Петровић

Водитељка: Драгана Анастасијевић

Одговорна уредница Редакције Дописништва: Гордана Јаковљевић 

 

 

 

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Ово је Србија Ово је Србија

Аутор:
РТС

Свеобухватна слика свакодневице у Србији, из градова и најудаљенијих места, о будућности којој стремимо и прошлости која нас учи, кроз репортаже и директна укључења са терена. [ детаљније ]