Културни дневник

У Културном дневнику премијера промотивног спота велике ретроспективне изложбе Марине Абрамовић, која ће бити отворена 21. септембра у Музеју савремене уметности у Београду.

У Дрвенграду је свечано отворен Седми фестивал руске класичне музике "Кустендорф класик". Представљамо композитора Вељка Ненадића, добитника награде "Енио Мориконе" и књигу "Писац као професија" Харукија Муракамија. Трагамо за одговором ко је селектор Позоришног фестивала "Театар у тврђави", који почиње у Смедереву.

Говоримо о Вавилону који је недавно уврштен на Унескову листу светске културне баштине.

Гост Културног дневника је Ненад Дукић, уметнички директор и селектор Фестивала европског филма "Палић", који почиње 20. јула.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник, а репризира сутрадан у 12.30. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија... Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају је свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник: Светлана Илић
Монтажер: Никола Манић
Реализатори: Маја Мандић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]