Културни дневник

Деветнаести Међународни фестивал Дани оргуља затвориће један од најбољих концертних оргуљаша данашњице, француски уметник Венсан Дибуа, који је од 2016. године на престижној позицији титуларног оргуљаша катедрале Нотр Дам у Паризу. Тим поводом, он је гост Културног дневника.

Концертом једног од највећих бендова свих времена, The Cure, на Петроварадинској тврђави почео је Еxit.

У Културном дневнику говоримо и о јулским изложбама у Културном центру Београда, о Фестивалу "Нови тврђава театар", који је отворен у Вили Станковић, о Интернационалном фестивалу кратког играног филма - 6. Башта фесту у Бајиној Башти, о 33. Будва Град театру, који је почео концертом Биг Бенда РТС.

У Краљевској академији уметности отворена је традиционална Летња изложба, која и ове године изазива велику пажњу, али потпуно другачију од оне прошлогодишње, када је кустос био Грејсон Пери.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија... Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредница: Селина Ловрен Аксентић
Реализатор: Маја Мандић
Монтажа: Марко Драгојевић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]