Културни дневник

Гошћа Културног дневника је композиторка Ирена Поповић Драговић, добитница Стеријине награде за оригиналну музику на недавно завршеном Стеријином позорју.

Екипа Културног дневника била је у Народном позоришту на генералној проби представе "Жене из Троје" у режији Небојше Брадића, чија ће премијера бити одржана 24. јуна у Грачаници.

Југословенска кинотека је наставила пројекат дигиталне рестаурације српске филмске баштине, и представљен је први наслов у новом циклусу, филм "Љубав и мода" Љубомира Радичевића.

У Атељеу 212 је проглашен овогодишњи добитник награде за режију "Љубомир Муци Драшкић".

У Резиденцији амбасадора Швајцарске отворена је изложба "Приватна вредност", на којој су приказани радови шесторо српских уметника најмлађе генерације.

У Културном центру Београда одржан је нови Арт бранч, чија је гошћа била Тијана Тодоровић.

Објављен је нови студијски албум Мадоне "Мадам Икс", инспирисан утицајем живота у Лисабону у последњих неколико година.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија...Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник Ана Тасић
Реализатор Сања Реџић
Монтажа Бранислав Поповић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]