Знање имање

Клима и географија одређују изглед и карактер људи, али и њихове обичаје и наравно какву храну могу да произведу.

У овом издању са домаћинима пробамо сремске, бачке и влашке специјалитете. Идеја да заштите географско порекло и осведоче специфичне вредности.

Зато за Знање имање говоре: Александар и Марија Жилић, село Мартинци - зашто негују сремски сир и желе да син Душан буде газда на свом имању. Породица Војиновић из Кузмина како кулен, сремска кобасице, сланина и шунка врхунског квалитета могу да напуне товилишта свињама а полице медаљама. Сека Милић из села Влаоле, колико игра укуса у хармонији козијег сира, лековитог биља и источне Србије може да повећа стада. Давор Марковић - подсећа како качамак или кољаш славе у селу Јасиково - није храна прошлости већ здравље на тањиру.

Уредник: Јасмина Никитовић Стојичић
Новинар: Драгана Попов

број коментара 0 Пошаљи коментар
Знање имање Знање имање

Аутор:
Јасмина Никитовић Стојичић

Храна је наша потреба и задовољство, а како да постане добар бизнис? Да ли је у пољопривреди извозна шанса Србије и колико је препознајемо? [ детаљније ]