Знање имање

Просула је лепота своје чари на падинама Јагодње. Питоми брежуљци се окитили малинама и купинама и шљивама па плодови у зрењу упијају сваки зрак.

У сваком случају ова клима и географија су дале могућност да се производи биолошки вредна храна. Многи су одустали и отишли. У селу Кржава - нови живот стигао менаџер покретач. Неко ко види могућности, а спреман је да много знања и рада уложи у успех.

Зато у овом издању Знања имања говоре: Ивана Поповић - како су је сећања из детињства и искуство из света оснажили да са рођацима и комшијама крене у прераду и освоји пехар шампиона за иновације. Миливој Мићић показује да је могуће да човек буде одговоран према себи, својој породици, купцима и природи када производи воће и поврће. Милош Теовановић - шта крију шуме изнад Крупња и како да препознамо јестиве печурке. Дана Трмовић из Врњачке Бање производи ракију од биолошки вредног воћа и поштује симбиозу пчела и вочњака. Поносна је на три сина и три снаје. Нада Летић из Ченеја међу првима регистровала органску производњу и стално истражује могућности које пружа.

Уредник: Јасмина Никитовић Стојичић
Новинари: Драгана Попов, Љиљана М. Петровић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Знање имање Знање имање

Аутор:
Јасмина Никитовић Стојичић

Храна је наша потреба и задовољство, а како да постане добар бизнис? Да ли је у пољопривреди извозна шанса Србије и колико је препознајемо? [ детаљније ]