Јутарњи програм

Ако и ово јутро поделите са нама, видећете и ово:

- Паровима из Србије, новим правилником, омогућена је донација полних ћелија и ембриона, као и женама без партнера да постану мајке. Шта то значи онима који имају проблем да добију потомство?

- Један факултет, две дипломе! На Економском факултету пре две године отворен је међународни програм основних студија из "Економије и финансија", на енглеском језику. Какви су резултати?

- Широм света сутра се обележава Светски дан породице! Зашто је породица важна, али и какве проблеме има у савременом свету?

- Упознаћемо вас са занимљивим пројектом и часописом "Оригинал". У питању је некомерцијална платформа коју је 2015. године основала Фондација Новак Ђоковић, са циљем оснаживања младих у Србији, кроз промоцију позитивних вредности.

- Када кажемо хигијена прво помислимо на  прање: руку, коже, зуба, косе. Да ли знате да постоји и ментална хигијена? Зашто је она важна и како да је одржавамо, чућете у Наздрављу.

- Комбиновање боја у ентеријеру многима може деловати изазовно. Да ли се у жутој просторији осећате напето и да ли плава боја смирује и опушта? Откривамо шта кажу уметници и дизајнери ентеријера, који врло добро знају како боје утичу на расположење и осећања.

- Од прошле недеље на ТВ каналу 24Kitchen, на коме гледамо најпознатије светске куваре, и Србија има представника. Са Нином Бабић, нашом француском пекарицом, причамо о љубави према посластицама, очаравајућим мирисима тек печених колача и пецива и свеже умућених филова.

- Откривамо и феномене: хуманитарца који је 100-ти пут дао крв у животу, и слепог иноватора који и у осмој деценији не престаје да ствара, јер кроз своје изуме активно учествује у животу.

- Представа "Корешподенција" слави јубилеј - 50. извођење, које је заказано за 16. мај. Тим поводом наши гости су глумци Јелена Ступљанин и Јоаким Тасић.

- И на самом крају емисије упознаћете наше музичке госте који су пропутовали пола света да би данас били са нама... Ђорђе Нешић је српско амерички пијаниста, професор на Универзитету Карнеги Мелон у Питсбургу, а са њим долазе Американке које ће нам певати оперу на српском језику.

Уредници емисије су Вањица Ратковић Живановић и Александар Туцаковић, а пред камерама ће бити Драгана Косјерина и Бранко Веселиновић.

број коментара 0 Пошаљи коментар