Моја генерација "Z"

Премијера последње четрдесетчетврте епизоде РТС-ове игране серије "Моја генерација Z", снимљене у заједничкој производњи Радио-телевизије Србије и извршне продукције "Оригинал Филм", на програму је у понедељак, 20. маја на РТС 1 са почетком од 22.00 часова. Серију су режирали Милош Петричић, Милан Коњевић, Бранко Вучић и Коста Ристић.

Овај серијал о одрастању читаве једне генерације тинејџера, која иде у средњу школу у Београду, из недеље у недељу пратио је велики број младе публике у Србији. Гледаоци су са пажњом и ишчекивањем учествовали у догодовштинама јунака серије "Моја генерација Z" и сведочили доношењу њихових важних животних одлука. Драмаски заплети у серији који су били оплемењени хумором и музиком и говорили су о многим дилемама и проблемима, али и радостима у животу младих у Србији, као и о њиховим родитељима и професорима.

У последњој епизоди која се зове "Екскурзија" Милан и Вида имају важан разговор као одрасли људи. И Дарков отац покушава озбиљно да разговара са Дарком, али први пут не о кошарци него о сексу на ескурзији. Директорка школе и разредна Ана су поносни на Деану која успела да покрене екипу да скупе новац за ескурзију за оне који га немају.

На крају се сви скупљају, и ђаци из плаве и црвене смене, спремни да крену на екскурзију. Наравно, Коска касни...

Улоге тумаче: Предраг Васић, Јована Миловановић, Катарина Живковић, Никола Станковић, Јана Милосављевић, Немања Рафаиловић, Кристијан Марковић, Ненад Петровић, Исидора Грађанин, Никола Малбаша, Кристина Јефтовић, Сава Стојановић, Стефан Вукић, Ивана Аџић, Милан Зарић, Вања Јовановић, Матеа Милосављевић

Остале улоге: Небојша Рако, Ана Мандић, Милица Зарић, Слободан Бештић, Милош Влалукин, Катарина Жутић, Предраг Бјелац, Дарко Томовић, Владан Дујовић, Ненад Ћирић, Александар Ђурица, Данијела Угреновић, Стефан Ковачевић, Вања Милачић, Петар Стругар...

уредник серије: Марко Новаковић
редитељи: Милош Петричић, Милан Коњевић, Бранко Вучић и Коста Ристић
сценаристи: Владимир Симић, Владимир Ћосић, Милена Деполо, Милан Коњевић, Нина Џувер и Бранислав Черњев
директори фотографије: Пера Поповић, Александар Иванчевић, Дарко Станојев и Горан Јанковић
сценограф: Биљана Нећак
костимограф: Андреа Самарџић
музика: Милован Бошковић и Иван Бон
монтажер: Бранислав Годић
производња: Радио-телевизија Србије и Оригинал Филм, 2019. године

број коментара 0 Пошаљи коментар