С Тамаром у акцији

Павле Добричић (19) има веома необичну и тешку животну причу. Одрастао је у старој породичној кући, у селу Стојник код Аранђеловца. Оца никада није упознао. Живео је са мајком, ујаком и баком.

Услед огромног сиромаштва и мајчине болести, Павле је послат у хранитељску породицу. Имао је срећу да су га прихватили изузетно посвећени људи, породица која је са много љубави и пажње, посвећено бринула о њему и буквално га свему добром и лепом научила...

О Павловој тешко болесној мајци али и баки, бринуо је током година, заједно са хранитељима. Ипак, упркос свој нези, најпре му је преминула мајка а пре две године и бака.

Павле је од баке наследио стару породичну кућу и парче земље, од чега је део уступио ујаку. Породични објекат је стар више од сто година, направљен од блата, без струје и воде...

Младић је уписао Педагошки факултет у Београду и од ове године, због узраста, престаје му важење права на хранитељство.

Са жељом да допринесу да овај вредан млади човек настави самосталан живот у што бољим условима и у сопственој породичној кући у селу Стојник, социјална служба општине Аранђеловац га је пријавила за Тамарину емисију.

Уз помоћ неколицине приватника, екипа Тамаре Грујић је за само пет дана у буквалном смислу направила "чудо" од Павловог имања!

Екипе фасадера, лимара, тесара и руковаоца-ровокопача потпуно су измениле изглед парцеле, решивши се старих објеката (који су били скоро урушени). Уз помоћ Тамариних мајстора направљен је прави рај за даљи живот овог младог човека.

Тамара Грујић: "Девета епизода седме сезоне ТВ серијала и хуманитарног пројекта "С Тамаром у акцији" одсликава изузетну солидарност, доброту и хуманост на делу. Видећете и дивне кадрове природних лепота општине Аранђеловац, чути приче о краљевској Буковичкој бањи и свим њеним богатсвима, о планини Букуљи, Рисовачкој пећини, посебним Удружењима младих и њиховим активностима на територији ове општине. Надамо се да ће вас ова епизода оплеменити посебним вредностима. Гледајте нас у петак, 10. маја од у 21, на Првом програму Јавног сервиса Србије."

број коментара 0 Пошаљи коментар