Ово је Србија

Првомајска прослава на Палићу једна је од највећих у земљи. Ове године припрема се километарска трпеза уз језеро, регата на језеру, храњење животиња у зоо-врту. Извештава Тони Бедалов. Како је 1. мај постао празник рада, подсетиће Вера Аксентијевић.

На Златибору ће први мај прославити двадесет до двадесет пет хиљада људи. Најмасовнији уранак је по традицији на златиборским Водицама.

Испред Лазареве пећине код Бора организује се припрема јела, такмичење и други дан Уранка, који је у том рударском крају традиција. Извештава Вања Чолић.

По професији је правник, хоби му је новинарство, а верује да  се родио као песник - Александар Јањушевић ради као секретар Основне школе "Наталија Нана Недељковић" у Крагујевцу, до сада је написао четири књиге песама а аутори свих илустрација су искључиво деца из целе Србије. Са њим је разговарала Бојана Делибашић.

Приче из Србије доступне су на дигиталној платформи РТС Планета

Пратите нас на Јутјуб каналу и Фејсбуку

Уредници емисије: Љиљана Ивановић и Дане Илић

Водитељка: Зорана Коршош Николић

Одговорна уредница Редакције Дописништва: Гордана Јаковљевић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Ово је Србија Ово је Србија

Аутор:
РТС

Свеобухватна слика свакодневице у Србији, из градова и најудаљенијих места, о будућности којој стремимо и прошлости која нас учи, кроз репортаже и директна укључења са терена. [ детаљније ]