Културни дневник

Изложба "Савремени новосадски графички дизајн: Плакат и Дизајн књиге" отворена је у Музеју савремене уметности Војводине у Новом Саду.

У Галерији Сингидуним изложени су уметнички радови инспирисани ускршњим празницима.
"Петријин венац", "Чизмаши", "Кад су цветале тикве", само су неки од романа академика Драгослава Михаиловића који ће се наћи у његовим сабраним делима о којима говори за Културни дневник.

Откривамо мање познато благо ризница задужбина Немањића - манастира Студенице и Високих Дечана.

Дугометражни документарни филм "Борба у Њујорку" београдског уметника Зорана Поповића, настао средином седамдесетих година, биће приказан 27. априла у Музеју модерне уметности у Њујорку.

У манастиру Свете Катарине на Синају у току је процес дигитализације више од хиљаду вредних записа и докумената, међу којима су и српски, ћирилични рукописи.

Гост Културног дневника је Дејан Атанацковић, аутор изложбе "Шест прича о заустављању времена" у Галерији Хаос.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп-културе, дизајна, нових технологија. Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник: Марија Миљевић Рајшић
Монтажа: Никола Манић
Реализатор: Маја Мандић

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]