Око магазин: Све и ништа у Паризу и Лондону

Пожар у Катедрали Нотр Дам и 130. рођендан Чарлија Чаплина

Пожар у катедрали Нотр Дам у Паризу после девет сати, коначно је угашен. Покренута је истрага о узроку пожара који је синоћ избио у једној од најпознатијих светских катедрала. Француски председник Емануел Макрон обећао је да ће Богородичина црква бити обновљена и да већ данас почиње Национална кампања за прикупљање новца. О пожару који је променио лице Париза и реакцијама у свету, посебно у Француској и Србији.

На данашњи дан 1899. у сиромашној породици у Јужном Лондону рођен је Чарлс Спенсер Чаплин. Човек који ће постати икона филма имао је детињство као из Дикенсових романа, почео је као комичар на уличним перформансима а дошао је до тога да постане геније филма. Притом, увек је био толико друштвено ангажован да је дочекао да га у оквиру "лова на вештице" педесетих протерају из Америке. На 130. рођендан сећање на великог Чарлија Чаплина.

Уредник емисије: Горислав Папић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Око Магазин Око Магазин

Аутор:
Горислав Папић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]