Културни дневник

Поводом изложбе "Променљиве слике/померање виђења", која је до 20. априла отворена у Галерији Вилијамсовог уметничког центра на Колеџу Лафајет у Истону у Пенсилванији, гост Културног дневника је мултимедијални уметник, професор Чедомир Васић.

Како Нотр Дам изгледа дан после пожара.

У Коларчевој задужбини одржан је концерт "Барселона Џипси Балкан Оркестра" чији посебан звук настаје повезивањем музике културног наслеђа Балкана и Медитерана.

Изложба црно-белих фотографија Хелге Парис, познате по портретисању свакодневице Источног Берлина и Источне Немачке 1968-1996, отворена је у Кући легата.

У Кући Ђуре Јакшића представљена је књига "Кафански трибунал. Ревизија пресуда" аутора Јелице Новаковић и Свена Петерса.

Водимо вас у Напуљ на изложбу "Каравађо", у чијем је фокусу осамнаестомесечни боравак великог сликара у Напуљу, у коме је својом препознатљивом игром светла и таме, искорачио из барока у реализам.

У рубрици "Реч критике" говоримо о новој представи "Нечиста крв" у Народном позоришту, у режији Милана Нешковића.

Сваке вечери од понедељка до петка на Првом програму после Дневника у 23 емитује се Културни дневник. Репризира се сутрадан на Првом програму у 12.30. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија. Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник: Биљана Бралушић Јовановић
Реализатор: Сања Реџић
Монтажер: Бранислав Поповић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]