Културни дневник

Гост Културног дневника је Ђорђе Озболт, уметник који ће представљати Србију на 58. Бијеналу савремене уметности у Венецији.

У Народном позоришту премијерно "Нечиста крв" у режији Милана Нешковића. "Задужбину Милана Младеновића" основали су пријатељи и колеге легендарног музичара и установили истоимену музичку награду. Наступом виолинисте Романа Симовића и пијанисте Вадима Холоденка завршава се овогодишњи циклус концерата "Коларац твој свет музике". Уручена Награда за лепоту говора "Радмила Видак", коју заједнички додељују Радио Београд 2 и Културно-уметнички програм Телевизије Београд. Културни центар Београда узвратио посету Ријеци богатим изложбено-филмским програмом "Град и грађани". Стогодишњица формирања покрета Баухаус у Немачкој обележава се током целе године, поред осталог и отварањем нових музеја.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности и културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија. Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник Маја Туцаковић
Монтажа Никола Манић
Реализација Маја Мандић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]