САТ: Како решити регистрацију мопеда?

Ових дана појавили су се велики проблеми при регистрацији мотоцикала и мопеда.

Наиме, поједини технички прегледи почели су да враћају мотоцикле са уграђеном фабричком опремом попут кофера, ветробрана и ролбарова, захтевајући од власника да их уклоне, иако су тако купљени. С друге стране, многи власници старијих мопеда не могу уопште да их региструју, јер немају уграђене брзиномере, а развијају брзину већу од 45 km/h.

Данашња емисија се управо бави овим темама, тачније испитује да ли ће власници старих мопеда морати да их баце, одложе у музеј или да их региструју као мотоцикле, па онда још и полажу за А-категорију.

У рубрици Представљамо детаљно су тестирали нову Тојотину "королу караван".

Уредник и водитељ је Младен Алвировић.

Реприза емисије је петком у 14.00 на Другом програму.

број коментара 7 Пошаљи коментар
(четвртак, 25. апр 2019, 21:07) - Zoran [нерегистровани]

Skuter

Rešenje je da svi skuteri i mopedi do 50cm3 koji su bar jednom registrovani mogu i dalje da se registruju bez ikakvih potvrda o brzini i da se ne insistira na retroaktivnoj primeni zakona.Svi novi skuteri se ne bi mogli uvesti ukoliko ne zadovoljavaju zakon.Ovako ostaje strašno razočarenje jer se mi nismo ničim ogrešili o zakon a kažnjeni smo .Vrlo je verovatno da ćemo uskoro i bicikl registrovati.

(среда, 24. апр 2019, 11:47) - Predrag [нерегистровани]

svi novi skuteri idu do 53km/h

Svaki novi moped ide do 50-53km/h - naravno da se nista ne modifikuje, vec se vozi sa svim blokadama koje poseduje. (kupio sam nov pre neki dan i to jedan od jacih brendova, dok je moj drug kupio drugi, drugog isto jaceg proizvodjaca)
Vrlo brzo ce se desiti da svi koji vozimo takve mopede - skutere moramo da idemo na valjke i oni ce pokazati tih 53km/h. Zato je i u skoro celoj Evropi max brzina do 55km/h - zato sto proizvodjaci prave da idu do gore pomenutih brzina.
Molim Vas pricajte o ovome u narednim emisijama, jer ocigledno svi kupujemo neregularne motocikle (dobijamo lazne potvrde, jer kako sam napisao motori ne idu toliko koliko pise na potvrdi).

(петак, 19. апр 2019, 04:44) - Žarko [нерегистровани]

Registracija Skutera motora

Da li trajne registracije mogu ostati trajne ? I da li postoji rol posle trećeg Aprila . Da li se može i dalje voziti se tom istom trajnom registrećinom. U pitanju je bicikli saotvorom 49 ccm

(среда, 17. апр 2019, 00:16) - Boban [нерегистровани]

SAT emisije

Za manje od 14 dana smo u mesecu maju,mislite o patrolama jer ljudi kreću na odmore već početkom juna pa bi im svaka informacija data na vreme veoma koristila.

(среда, 17. апр 2019, 00:08) - anonymous [нерегистровани]

Reg

Trebalo bi uvesti mogućnost ako npr vlasnik nije više u zemlji ili je nemoguće doći do istog da se prevod obavi uz prisustvo 2 svedoka, kao što je bio slučaj sa traktorima

(недеља, 14. апр 2019, 14:10) - postar apn4 [нерегистровани]

odlicno

odlican i koristan prilog o dvotockasima! nadam se i nekim novim resenjima o kojima ce te nas izvestiti!
HVALA!

(недеља, 14. апр 2019, 13:57) - anonymous [нерегистровани]

Mopedi

Pitanje bi bilo kako registrovati apen4 ako se više nezna ko je vlasnik. Takav problem ima nas dosta

САТ САТ

Аутор:
Младен Алвировић

Сви који траже актуелну и, пре свега, корисну информацију из области саобраћаја, аутомобилизма и туризма већ пуних 26 година окупљени су око емисије САТ, емисије и за возаче и за пешаке. [ детаљније ]