Културни дневник

У Галерији Матице српске у Новом Саду отворена је изложба "Ђура Јакшић. Између мита и стварности"

У оквиру обележавања Дана сећања на бомбардовање Народне библиотеке Србије 1941. године приређена је изложба "Графике Алберта Ђакометија", док је на њеном некадашњем месту на Косанчићевом венцу положено цвеће.

У Битеф театру у Београду премијерно је изведена представа "Године без лета" рад три аутора независне плесне сцене Београда - Душана Мурића, Јована Ракића и Марка Милића.

У Салону Музеја савремене уметности у Београду отоврена је изложба уметничког пара diSTRUKTUR под називом "No Longer and Not Yet".

Техника глуме Мајкла Чехова, једна од најпризнатијих глумачких метода у свету, први пут је представљена у Београду у оквиру Чехов феста.

У Паризу је обележена 30-годишњица постављања пирамиде у дворишту у оквиру компелса музеја Лувр.

Гост Културног дневника је Зоран Карајић, селектор фестивала "Позоришно пролеће" који ће бити одржан од 8. до 16. априла у Шапцу.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп-културе, дизајна, нових технологија. Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају
се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредница: Марија Миљевић Рајшић
Монтажа: Никола Манић
Реализатор: Сања Реџић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]