Културни дневник

Истакнути редитељ Лордан Зафрановић стиже на Мартовски фестивал. Поред ретроспективе његових кратких филмова, премијерно, за српску публику, биће приказан документарац "Дух времена", настао на основу изложбе "Градови у покрету". Лордан Зафрановић говори за Културни дневник.

Емисија прати дешавања поводом "уролавања" уметничких дела у Културно-информативном центру Србије у Паризу, отварање Фестивала перформанса "Гласови у нама" у биоскопу "Балкан" и представља аутобиографску књигу "Занимање оца", француског новинара и писца Соржа Шаландона. У рубрици "Реч критике" - о хорор филмовима. У Пожаревцу ће 2. априла свечано бити отворене 24. Глумачке свечаности "Миливоје Живановић". Гост Културног дневника је селектор Фестивала, театролог Миливоје Млађеновић. У Културном дневнику и о осталим дешавањима из света културе и уметности. Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности и културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија.

уредник Снежана Стаменковић Јојић
монтажер Никола Манић
реализатор Маја Мандић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]