Центурион

Филмска прича се одвија за време рата између римских војника и племена Пикта током римског освајања Британије у II веку. (Centurion, 2010)

Квинтус Дијас је римски центурион и син легендарног гладијатора, који води групу војника у акцији спашавања заробљеног генерала, кога држе Пикти.

Син вође Пикта је убијен током напада а Римљани се одједном нађу у бегу са наизглед незаустављивом групом најопаснијих и најквалитетнијих ратника Пикта за петама, који су предвођени прелепом али смртоносном трагачицом Етаином и огромном жељом за осветом.

Улоге: Мајкл Фасбендер, Олга Кириленко, Нил Маршал, Доминик Вест...

Режија: Нил Маршал

број коментара 1 Пошаљи коментар
(субота, 06. апр 2019, 07:32) - Marina [нерегистровани]

Francuski filmovi ili italijanski

Postovani,
ako moze predlog malo da nam malo vise pustate francuske romanticne filmove ili njihove komedije. Kao i italijanske i ruske, pa i nemacke..Prezasiceni smo sa stalno istom tematikom mafije, kriminalaca, gde lipti krv na svakom koraku. Evo na primer francuski film "Neprocenjivo" sa Odri Tatu, simpaticna komedija sa prelepim kadrovima, sladak film za vikend uvece. Nemam nista protiv mracnog filma kao sto je ovaj sa Rimljanima, neko i to voli, ali smo zaista prezasiceni sa ovim tematikama. RTS inace jedino i gledamo pored sportskih kanala. Sve najbolje. Marina