Културни дневник

Гост Културног дневника - једна од звезда јубиларног 20. Гитар арт фестивала Влатко Стефановски, који ће у суботу 16. марта премијерно представити дуго ишчекивани пројекат "Крушево 2", наставак једног од најбољих гитарских подухвата са ових простора.

Поводом деведесетог рођендана вајара и академика Светомира Арсића Басаре, у Галерији Српске академије наука и уметности приређена је изложба његових скулптура. Представом "У име господа" редитеља Андраша Урбана, у Битеф театру гостује суботичко позориште "Kosztolányi Dezső". У оквиру 20. Гитар арт фестивала, први пут у Београду наступа португалска фадо звезда Кармињо. У Културном центру Београда, Културном центру Град и клубу Електропионир до 22. марта - представљање пројекта "Ријека 2020 - Европска престоница културе". О позоришним догађањима на првом Фестивалу балканског културног простора "Театар на раскршћу", који се до 19. марта одржава у Нишу, за Културни дневник извештава Оливера Милошевић. Водимо вас на изложбу Доротеје Тенинг у Галерији Тејт модерн у Лондону.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности и културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија. Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредница: Маја Туцаковић
Реализација: Маја Мандић
Монтажа: Никола Манић

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]