Око магазин: Случај боинг

Зашто је приземљен нови авион и какве то последице има?

После удеса боинговог авиона у Етиопији, у којем је страдало 157 људи, бројне земље обуставиле су летове тих авиона над својом територијом. Иако је у почетку говорио да његов пилот не треба да буде Ајнштајн, председник Сједињених Држава Доналд Трамп, након што је дошао до нових информација, хитно је наредио приземљење боинга и у Америци. Како је дошло до друге несреће авиона за само пет месеци, колико ће трајати приземљење и какве су безбедносне и економске последице?

Не зна се тачан број Срба који живе у иностранству, али статистика каже да је мали број земаља у којима их нема. Како да се одупру асимилацији и сачувају идентитет, једно је од питања које је годинама отврено. Ипак, чини се да је одговор понекад једноставан. О Лазарици у Бирмингему, Гардијан је писао као о скривеном драгуљу. Шта та црвква, већ пола века, значи за српску заједницу, извештава дописник РТС-а.

Играла је на европском првенству пре тачно 65 година. Пре тога, због ње је на терене на Калемегдану долазило толико официра, да легенда каже како су трибине изгледале као да се одржавају седнице министарства одбране. Прича се и да је Иво Андрић због ње редовно посећивао не само на утакмице, него и тренинге - погледајте причу о холивудској биографији Љубице Оташевић.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Око Магазин Око Магазин

Аутор:
Горислав Папић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]