Културни дневник

У Атељеу 212, 17. марта премијерно ће бити изведена представа "Овај ће бити другачији", у режији Ђурђе Тешић. Представа је рађена по делу Сташе Бајац, победничкој драми петог регионалног конкурса за најбољи ангажовани целовечерњи драмски текст у 2017. години. Сташа Бајац је гост Културног дневника.

У оквиру мартовског излагачког програма, у Културном центру Београда отворене су три изложбе: у Ликовној галерији амбијентална инсталација Зорана Димовског, у Галерији Артгет фотографије Ђорђа Одановића, а у Галерији Подрум коауторски пројекат Надије Мустапић и Тонија Мештровића под називом "Минута шутње".

У згради РТС-а настављено је снимање филма "О животу и о смрти", према сценарију Предрага Перишића и у режији Предрага Велиновића, поводом обележавања двадесетогодишњице НАТО бомбардовања зграде Радио-телевизије Србије.

Представљен је пројекат Ријека 2020 - Европска престоница културе.

У Културном дневнику говоримо о репрезентативном издању "Људи Политике", лексикону сарадника овог нашег најстаријег листа од 1904. до 1941. године, аутора Слободана Гише Богуновића. Са словеначким редитељем и концептуалним уметником Драганом Живадиновим, разговарали смо о космосу у уметничким трагањима и представама које је режирао у бестежинском стању.

Говоримо и о Арати Исозакију, овогодишњем добитнику Прицкерове награде за архитектуру.

Уредник: Војка Пајкић Ђорђевић
Реализатор: Сања Реџић
Монтажер: Никола Манић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]