Културни дневник

Први пут на Великој сцени Коларца заједно наступају највећи етно-џез пијаниста Србије, Васил Хаџиманов, и највећи етно-џез саксофониста Русије, Олег Киријев. Они изводе џез композиције прожете руским и српским традиционалним мелосом.

У Југословенској кинотеци, Теофилу Панчићу уручена је награда Фондације Тања Петровић за изузетан допринос афирмисању културе и уметности у медијима. У просторијама Фондације Миленин дом у Пожаревцу, одржана је промоција књиге Оне су промениле Србију, Татјане Лош и Милене Марковић. У Срећној галерији Студентског културног центра отвара се изложба цртежа Јована Маринковића. У њујоршком Музеју модерне уметности отворена је изложба Жоана Мироа, на којој су представљени: слике, радови на папиру и бројни предмети из богате колекције тог музеја. Поводом 187. рођендана Народне библиотеке Србије, одржана је Централна манифестација на којој је додељена национална награда из области библиотекарства Јанко Шафарик. Тим поводом, гост Културног дневника је Ласло Блашковић, управник Народне библиотеке Србије.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија... Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредница: Селина Ловрен Аксентић
Реализатор: Сања Реџић
Монтажа: Никола Манић

 

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]