Културни дневник

Гост Културног дневника је редитељ Горан Марковић. Повод - премијера његовог новог филма "Делиријум тременс" на овогодишњем ФЕСТ-у.

У Лос Анђелесу је одржана 91. церемонија доделе Оскара, награда америчке Академије филмских уметности и наука.

У Народном позоришту у Београду одржан је први NEW Patronat, сусрет између домаћих и европских драмских уметника.

Први омладински симфонијски оркестар основан у Србији, Филхармонија младих "Борислав Пашћан", обележио  је 40 година постојања, концертом у Коларчевој задужбини.

У Галерији Артгет Културног центра Београда, представљен је роман "Прича о супермаркету" Димитриса Сотакиса.

Филм "Случај Макавејев или процес у бископској сали", Горана Радовановића, приказан је на 47. ФЕСТ-у. Реч критике: Ђорђе Бајић, филмски критичар.

После тридесет година "Политикин забавник" је поново и на словеначком језику.

Сваке вечери од понедељка до петка на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности и кулутре, али и поп културе, дизајна, нових технологија. Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догадјаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник Лидија Божић
Монтажер Бранислав Поповић
Реализатор Сања Реџић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]