Око магазин: Новак Ђоковић и Лига изузетних спортиста

Линдзи Вон, Нађа Команечи, Алесандро Дел Пјеро, Дидије Де Шамп и Борис Бекер говоре о најбољем спортисти на планети

На гламурозној манифестацији у Монте Карлу фондација Лауреус по четврти пут прогласила је Новака Ђоковића најбољим спортистом планете. Значај тог признања најбоље се види у досадашњим добитницима али и у свима онима који су присуствовали додели овог признања. Од најбоље скијашице свих времена Линдзи Вон, преко најбоље гимнастичарке коју је свет запамтио Нађе Команечи до некада великих звезда Јувентуса Дидије Де Шампа и Алесандра Дел Пјера. Сви они говорили су за Око магазин а тема је наравно Новак Ђоковић.

16 америчких држава, на челу са Калифорнијом туже свог председника Доналда Трампа јер је увео ванредно стање како би обезбедио новац за градњу зида према Мексику. То је, уосталом било једно од његових кључних обећања у председничкој кампањи. Трампов зид, како га већ зову, само је једна у мору баријера које се убрзано граде на свим деловима планете. Како смо после пада Берлинског зида дошли до света опасаног зидовима?

Џералдина Чаплин, ћерка филмске иконе Чарлија Чаплина је у каријери која траје шест деценија снимила близу 160 филмова. Један од њих, на почетку каријере снимала је и у Србији, а осим филма на тај период је сећа и љубав са једним новосадским студентом, касније познатим српским новинаром. О томе зашто јој је Јужна Америка дража од Холивуда, о Доктору Живагу, наравно о славном оцу говорила је ексклузивно за Око магазин.

Уредник емисије: Горислав Папић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Око Магазин Око Магазин

Аутор:
Горислав Папић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]