Културни дневник

У ишчекивању 47. ФЕСТ-а, филмске и културне манифестације која је од 1971. године заштитни знак Београда, гост Културног дневника је Иван Карл, в. д. градског секретара за културу.

Награда "Доситеј Обрадовић" за животно дело уручена је академику Димитрију Стефановићу, а Виталова награда "Златни сунцокрет" Вулету Журићу, за роман "Помор и страх".

У Коларчевој задужбини, Камерни оркестар "Музикон" извео је култне рокенрол нумере у аранжманима класичне музике.

Представа Хрватског народног казалишта, "Предсједнице" по тексту Вернера Шваба, у режији Бојане Лазић, гостовала је у Атељеу 212.

Изложба "Бити онај други" Иве Атоске и Божа Терзића отворена је у Француском институту, док је у Галерији "Атријум" Библиотеке града Београда представљен Фински иновативни дизајн.

У Звездара театру одржана је промоција књиге Радоша Бајића "Само је Морава вечна".

Из Рима, где је у Галерији модерне уметности на изложби "Жене. Тело и лик између симбола и револуције" изложено више од 100 уметничких дела, насталих у протекла два века, извештава Маринела Ражнатовић.

Уредник: Марко Рајковић
Реализатор: Сања Реџић
Монтажер: Никола Манић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]