Културни дневник

На 69. Берлинском фестивалу филм "Шавови" редитеља Мирослава Терзића у програму "Панорама" освојио је награду за најбољи европски филм. Главну улогу у филму игра глумица Снежана Богдановић, гост Културног дневника.

У Нишу је најављено прво издање  Фестивала балканског културног простора „Театар на раскршћу", који ће бити одржан од 11. до 19. марта у Народном позоришту Ниш.

Дан Београдског драмског позоришта  повод је да се подсетимо блиставих тренутака и истражимо како данас  функционише овај театар.

У Југословенској кинотеци одржана је свечана пројекција рестауриране копије филма "Три карте за Холивуд" из 1993.године у режији Божидара Николића.

Објављена је монографија о ‘'Застава филму'',  јединственој филмској кући, која је деценијама представљала симбол југословенске и српске кинематографије.

У Ферари, родном граду италијанског сликара Ђованија Болдинија, једног од најистакнутијих представника бел епока отворена је изложба портрета али и колекције одеће из 19.века. Његова дела инспиришу и савремене дизајнере.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности и културе, али и поп-културе, дизајна, нових технологија. Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник: Оливера Милошевић
Монтажа: Никола Манић
Реализатор: Сања Реџић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]