Културни дневник

Београдска премијера представе Лимунација, по тексту Душана Ковачевића, а у режији Небојше Брадића, Народног позоришта у Нишу, вечерас је у Звездара театру.

У књизи Обнављање храма, Арсеније Арса Јовановић исписује своју личну историју и историју настанка БИТЕФ театра, који обележава 30 година постојања. Велики солистички концерт наше музичке диве Бети Ђорђевић, уз екипу одабраних музичара, одржава се у Дому омладине Београда. Монографију под насловом Слобода најјачем, посвећену уметнику Предрагу Пеђи Нешковићу, приредио је историчар уметности Јеша Денегри. Ове сезоне, три светске премијере обележиће прославу великог јубилеја - 50 година славног Шкотског балета у Глазгову. Последњи Србин у Хрватској је српско-хрватска копродукција, која ће на ФЕСТ-у премијерно бити приказана 1. марта, а у домаће биоскопе стиже 7. марта. Тим поводом, гост Културног дневника је Предраг Личина, редитељ филма.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп-културе, дизајна, нових технологија... Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредница: Селина Ловрен Аксентић
Реализатор: Маја Мандић
Монтажа: Бранислав Бане Поповић

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]