Културни дневник

Сценограф Герослав Зарић, добитник Статуете Јоаким Вујић за изузетан допринос развоју позоришне уметности у Србији, гост је Културног дневника. Петнаести фебруар је Дан Књажевско-српског театра, који ће ове године, уз традиционалну доделу награда, обележити и праизвођење текста Јоакима Вујића "Негри или Љубов ко сочеловеком својим''. Представу je режирала Анђелка Николић.

Уочи доделе награда и свечаног затварања, водимо вас на 69. Берлинале. Репортер Културног дневника проверава како су се музеји припремили за Дан државности. У емисији говоримо и о књигама Андреја Тарковског ''Запечаћено време'' и ''Мартирологијум'' у којима, чувени редитељ, промишља о уметности, човеку и свету. Поводом пет година емитовања, о Културном дневнику говоре ствараоци који су и редовни гледаоци емисије. Први Културни дневник је емитован 17. фебруара 2014. Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности и културе, али и поп-културе, дизајна, нових технологија.

уредник Снежана Стаменковић Јојић

монтажер Бранислав Поповић

реализатор Сања Реџић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]