Ово је Србија

Расписан конкурс за упис у војне школе. О условима конкурса, школовања и усавршавања говориће гост емисије пуковник Слободан Ђукић.

Захваљујући сарадњи са трговинским ланцем „Тамбовски сад” из Русије, српски пољопривредници имаће шансу за извоз веће количине воћа и поврћа на то тржиште. До купаца у Русији, српски производи стизаће само уколико се произвођачи уједине и обезбеде тражене количине производа.

После четврт века проведених у Аустралији, Марко Срданов се са породицом вратио у Србију. На имању у Јовцу код Краљева производи џин и тврди да се од тог посла може пристојно живети.

Према народном веровању, уколико медвед на Сретење изађе из јазбине и види своју сенку, зима ће потрајати још шест недеља. О медведима, али и другим дивљим животињама на планини Јадовник код Пријепоља, већ годинама брину чланови Удружења грађана. Поставили су хранилишта и видео-надзор.

Приче из Србије доступне су на дигиталној платформи РТС Планета

Пратите нас на Јутјуб каналу и Фејсбуку

Уредници емисије: Драгана Живојновић и Дане Илић

Водитељка: Зорана Коршош Николић

Одговорна уредница Редакције Дописништва: Гордана Јаковљевић

 

 број коментара 0 Пошаљи коментар
Ово је Србија Ово је Србија

Аутор:
РТС

Свеобухватна слика свакодневице у Србији, из градова и најудаљенијих места, о будућности којој стремимо и прошлости која нас учи, кроз репортаже и директна укључења са терена. [ детаљније ]