Културни дневник

Славно дело великог барокног композитора Георга Фридриха Хендла "Ацис и Галета" у продукцији Нове београдске опере, биће изведено 16. фебруара у новосадској Синагоги, а дан касније на Коларцу у Београду. Тим поводом, гошћа Културног дневника је Маријана Мијановић, светски призната оперска уметница, која је овог пута у улози редитеља.

У све три галерије Културног центра Београда отворене су изложбе.

Удружење за културу, уметност и међународну сарадњу "Адлигат", уз подршку Министарства културе и информисања, отворило је Одељење за дигитализацију.

У Центру за културну деконтаминацију у Београду премијерно је изведена представа "Аутентична тумачења '68".

Недавно је Београд посетио чувени мароканско-француски писац Тахар Бен Желун, најпревођенији франкофони аутор нашег доба. Том приликом дао је ексклузивни интервју Неди Валчић Лазовић, за серијал "Савремени светски писци". Приказујемо део разговора који ће бити емитован на нашем Другом програму, у петак 15. фебруара, у 22.45.

Сваке вечери од понедељка до петка на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности и кулутре, али и поп културе, дизајна, нових технологија. Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник Лидија Божић
Реализатор Маја Мандић
Монтажер Аника Тесла

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]